Grijs haar

Naarmate je ouder wordt, krijg bijna iedereen grijs haar. Dit is een proces dat normaal gesproken begint als je rond de 35 bent. Het gaat heel geleidelijk en je haar wordt steeds (licht)grijzer. Als je haar in een hele korte periode erg grijs wordt, heb je vaak een zeldzame ziekte.

grijshaar

Als je een donkere haarkleur hebt, valt het vaak op dat je grijs wordt. Het verschil tussen tussen donker haar en grijs haar is groter dan bij bijvoorbeeld mensen met blond haar. Je wordt grijs door het verlies van het pigment van je haar.
Het komt heel weinig voor dat je zomaar van de ene op de andere dag grijs haar hebt. Als je haar zo snel grijs wordt, heb je vaak last van een ziekte. Bijvoorbeeld een infectieziekte, een vorm van kanker, een afwijking aan je schildklier. Externe factoren hebben sneller effect op gekleurd haar. Ook kan extreme stress zorgen voor grijs haar. Als je haar opeens uitvalt, vallen je donkere haren sneller uit. Zo lijkt het op alsof je van de ene op de andere kant grijs haar krijgt.
Kaal worden en grijs haar heeft in het algemeen helemaal niks met elkaar te maken. Als je ouder wordt, krijg je vaak ook meer haaruitval en krijg je meer grijze haren.

Mijn mening
Ik ben blij dat ik nu nog eind twintig ben. Het lijkt me best vervelend om grijs haar te krijgen, vooral op jonge leeftijd. Ik vind 35 nog best jong als je dan al met grijs haar wordt geconfronteerd. Ik wist helemaal niet dat dit al rond je 35e al begint op te spelen. Gelukkig is het wel een heel geleidelijk proces.

2 gedachten over “Grijs haar

    • Het kan soms wel heel mooi zijn, maar dan moet het echt van nature zo zijn geworden. Sommige jonge meiden verven hun haar grijs. Dat vind ik niet echt super mooi.

Een reactie plaatsen