Droge huid

Het verschil tussen de droge en vochtarme huid

Er is echt een verschil tussen een droge en vochtarme huid. Ik had er al vaker iets over gelezen, maar ik had het niet echt begrepen. Het komt nogal verwarrend op mij over, maar nu heb ik eindelijk de verschillen door. Daarom wil ik ze graag aan jullie uitleggen.

Droge huid
Bron afbeelding

Symptomen droge huid
Bij een droge huid produceert je huid te weinig vet met als mogelijk gevolg dat je huid gevoelig is. Daarnaast is het gevoel van een droge huid vaak gespannen of ruw. Ook kan een droge huid er geïrriteerd, schilferig of rood uitzien. De huid kan verder een rubberachtig gevoel geven in plaats van dat je huid zacht en soepel aanvoelt. De poriën van de droge huid zijn heel klein, waardoor ze bijna niet zichtbaar zijn.

Ontstaan droge huid
Je krijgt een droge huid doordat je huid de vochtvoorraad niet goed op peil kan houden. Een oorzaak hiervan is dat dit huidtype onvoldoende huidvetten heeft, waardoor de huid gemakkelijker doorlaatbaar is voor water. Het gevolg hiervan is dat de huishouding van het vocht in de huid uit balans raakt. Als het vochtbalans van je huid uit balans is, droogt je huid snel uit. Een droge huid heeft continu behoefte aan olierijke producten. Deze producten voeden je huid.

Symptomen en ontstaan vochtarme huid
Een vochtarme huid is niet zoals de droge huid een huidtype. De vochtarme huid is een huidconditie, die bij iedereen kan voorkomen. Zoals de naam vochtarme huid al zegt, wordt de vochtarme huid veroorzaakt door een tekort aan vocht. Een vochtarme huid kan op hetzelfde moment droog en vet aanvoelen. De conditie van je huid kan veranderen door verschillende factoren. Voorbeelden zijn omgeving en voeding. De vochtarme huid heeft behoefte aan hydraterende producten. Onzuiverheden zijn vaak een teken van te weinig hydratatie.

Mijn mening
Er is een duidelijk verschil tussen een vochtarme en een droge huid. Ik weet dat ik sowieso een droge huid heb op mijn wangen. De rest van mijn huid is vet, maar ook daar heb ik last van lijntjes op mijn voorhoofd. Ik zal niet verbaasd zijn als mijn huid uiteindelijk helemaal vochtarm is. Zelf vind ik het nogal moeilijk om onderscheid te maken tussen een vochtarme en vette huid.

2 gedachten over “Het verschil tussen de droge en vochtarme huid

Een reactie plaatsen