Lipverzorging

Hoe verzorg je je lippen op een goede manier? Om eerlijk te zijn, had ik hier geen idee over. Zelf doe ik vrij weinig aan de verzorging van mijn lippen. Iedereen wil het liefste lippen die er volle, sensueel en mooi uitzien. Dit hangt niet alleen samen met wat je erft van je ouders. Je gewoontes hebben hier ook invloed op.


Linkafbeelding

Misschien vind je de tijdelijke rode kleur mooi of sexy, maar het advies blijft dat je beter niet op je lippen kunt bijten. Je brengt op deze manier schade aan je lippen toe. Ook loop je risico op een ontsteking. Als stress dit veroorzaakt, dan kun je het beste op kauwgom kauwen in plaats van opa je lippen bijten.
Als je last hebt van velletjes, is er iets mis met de verzorging van je loppen. Als je lippen gezond zijn, heb je hier geen last van. Als omstandigheden toch velletjes tot gevolgd hebbben, dan kun je er beter niet aan trekken. Dan kun je een wondje krijgen. Dit heeft tot gevolg dat het veel langer duurt tot je lippen weer glad en geheeld zijn. Bovendien kunnen zich op de wond korstjes vormen. Dit is alles behalve een fijn gezicht. Dit kan ook door stress worden veroorzaakt.
Als je je lippen wilt likken, kun je dit vanwege stress willen doen doen. Ook kan dit betekenen dat je last hebt van droge lippen. Speeksel doet alleen niks aan dit probleem. Dit droogt op en laat je lippen nog droger worden.
Hete koffie en thee kunnen je tong en lippen verbranden. Dit kan blaren veroorzaken die littekens kunnen veroorzaken.
Je huid heeft al te lijden aan de straling van de zon, dus dan hebben je lippen dat helemaal. Daarom moet je je lippen bescherming bieden met SPF.
Je lippen kun je beter niet blootstellen aan wind of airconditioning. Daarom is het raadzaam altijd een lapbalsem met SPF bij de hand te houden. Je kunt er het beste een gewoonte van maken niet de deur of bij airconditioning te zitten zonder lapbalsem.
Je lippen scrubben is een oude truc. Je moet je lippen naast je huid af en toe scrubben. Daarvoor kun je een oude tandenborstel of een handboek die door het vele wassen een beetje ruw is geworden.
Als het ondanks dat je goed voor lippen zorgt toch mis gaat, dan kun je je lippen altijd met een maskertje behandelen. Dit doe je door het aanbrengen van een dikke laag verzorgende lip crème aan te brengen. Dit laat je intrekken en vervolgens verwijder je na ongeveer vijf minuten de crème die te veel is met een tissue.

Mijn mening
Gelukkig heb ik geen problemen met mijn lippen als het om velletjes gaat. Heel en af en toe gebruik ik lippenbalsem ’s avonds nu het zo koud is. Dit zou ik eigenlijk wat vaker moeten doen. Ook gebruik niet mijn matte lipsticks van MAC met dit weer. Dit doe ik gewoon omdat ik het niet fijn vind voelen.

2 gedachten over “Lipverzorging

Een reactie plaatsen