Mannen en make-up

Ook voor mij is het fenomeen niet onbekend dat er mannen zijn die make-up gebruiken. Bij de Douglas ben ik verschillende mannelijke visagisten tegengekomen. Ook zien we Clayton Leslie, een make-up artist van Maybelline, voor bij komen op Youtube. Daarnaast werken er bij de MAC counters en andere MAC verkooppunten mannelijke make-up artists.

Televisie, fotografie en films
Op TV, bij professionele fotoshoots en in films dragen mannen make-up. Dit komt door de belichting. Deze is erg fel, waardoor de kleuren veranderen. Alle rode plekjes worden die lampen nog roder. Door de belichting kan de huid ontzettend gaan glimmen, waardoor er op beeld witte vlekken in het gezicht zichtbaar zijn. Dit kan worden voorkomen met behulp van foundation, concealer, poeder en bronzer.

mannelijk model
Bron afbeelding

Mannelijke make-up artists
Clayton Leslie was de make-up artist van Maybelline. Hij heeft de visagieopleiding bij House of Orange gevolgd. Op zijn twaalfde begon hij make-up interessant te vinden. Zijn oudere zus volgde een make-up opleiding. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandige in Los Angels.
Tom Sebastian is meer dan een make-up artist, hij is namelijk beautystylist. Hij houdt zich bezig met alles wat met uiterlijk te maken heeft, maar houdt zich nu vooral bezig met innerlijke beauty. Hij heeft een hele reeks van zeven ebooks geschreven over beauty waarvan op 15 juni 2016 het eerste exemplaar verschijnt. Elke twee maanden verschijnt er een boek over meer dan beauty alleen.
Dan zijn er ook nog een aantal buitenlandse Make up artists van buitenlandse bodem, die ook erg goed zijn in het vak.
Ik begin met Manny Gutierrez. Hij heeft de dappere beslissing genomen om te stoppen met zijn medische studie voor een carrière in de beauty-industrie. Hij is van mening dat jongens ook gewoon veel herkenning verdienen op het gebied van make-up.
Dan is Angel Merino er ook nog. Hij is een make-up artist van beroemdheden en woonachtig in Los Angels.
Ten slotte vermeld ik Alex Faction. Hij houdt zich bezig met Game of Thrones en Prince Darkness achtige make-up. Dat is behoorlijk heftig.

Mijn mening
Het fenomeen mannen die make-up gebruiken is niet helemaal nieuw voor me. Mijn kapper gebruikt make-up, maar dat is echt heel subtiel. Het was mij niet opgevallen als hij het niet had verteld. Dat er bij professionele fotoshoots, in de film- en tv-industrie make-up door mannen wordt gebruikt, vind ik meer dan logsich. Anders zien ze er volgens mij niet uit op beeld en dat lijkt me toch echt niet de bedoeling.
Mannelijke make-up artists of visagisten, ik heb eraan moeten wennen ondanks dat ik toen ik voor het eerst werd geholpen door een man. In principe maakt het me niet zo veel uit of ik door een man of een vrouw word geholpen. Ik vind make-up echt een vrouwen ding. Soms vind ik mannelijke make-up artists toch iets fijner dan vrouwen. Misschien door hun visie op make-up, maar dit durf ik niet zekerheid te zeggen.
Ik heb niks tegen mannen die make-up dragen in het echt, als het maar binnen de perken blijft van een beetje mascara en wat gezichtsmake-up. Een man met oogschaduw en lippenstift vind ik toch iets te ver gaan.
Als ik de kans krijg om me door één van de eerder genoemde mannelijke make-upartists te laten opmaken, zeg ik daar echt geen nee tegen.

2 gedachten over “Mannen en make-up

Een reactie plaatsen