Review: De Tuinen Tea Tree Face Wash en Earth Line Vitamine E Day & Night Cream

Ik gebruik nu alweer een tijdje twee nieuwe producten in mijn face care routine. Als Face Wash gebruik ik de face wash van De Tuinen uit de Tea Tree lijn. Ook gebruik de Vitamine E dag- & nachtcrème van Earth Line.

Volgens De Tuinen is de Face Face een schuimgel die je huid een diepe reiniging geeft met lavendel. Daarnaast kalmeert en normaliseert de face wash je huid.Verder is de face wash pH-neutraal en zit er geen alkali in. De Face wash is geschikt voor de vette, onzuivere huid met verstopte poriën.
Volgens de fabrikant Organic & Natural Skin Care heeft je huid overdag bescherming nodig en moet je je huid ’s nachts optimaal voeden. Het is verder een comfortabele crème die gemaakt is van zuivere oliën, kruiden en Vitamine E. Deze crème zorgt ervoor dat het vochtgehalte op peil blijft en stimuleert de celvernieuwing en de doorbloeding. Ook helpt de crème bij het vervagen van onder andere rimpels en littekens. Na het aanbrengen voelt je huid glad en zacht aan en heeft je gezicht een ontspannen uitstraling.
In de Face Wash zit zoals je misschien al verwacht onder anderenTea Tree olie. Tea Tree olie gaat ontstekingen tegen en heeft een ontsmettende werking. Dit houdt in dat het bacteriën doodt. Daarnaast zitten er groene thee extracten in de face wash. Zij hebben net als tea tree een onstekingsremmende werking. Daarnaast voorkomen ze huidbeschadiging na blootstelling aan de zon.
In de crème zit onder andere Shea Butter. Raw Shea Butter bevat ingrediënten die jou helpen je huid gezond te houden. Shea Butter is heel goed voor de hydratatie van je huid.
Jojoba olie trekt snel in je huid. Ook zorgt deze olie voor een zacht gevoel.
Ook doet amandelolie veel voor je huid. Zo heeft deze olie een vertragende werking op het verouderingsproces en maakt de olie donkere kringen lichter. Daarnaast verbetert de olie de teint van je huid laat amandelolie een mooie gloed op je huid achter.
De Face Wash van de Tea Tree lijn van de tuinen is te koop bij Holland & Barret. Voorheen heette deze winkel De Tuinen. De prijs van deze face wash is ongeveer € 7. De cremè van de Earthline is te koop bij onder andere de Holland & Barret en de DA. Dit product kost ongeveer € 22.

Mijn mening
Ik ben heel blij met de verpakking van deze producten. Naar een flesje of een pompflacon gaat mijn voorkeur uit bij bijvoorbeeld face wash. Ook vind ik crème in een tube het fijnste. Dit heeft puur met hygiëne te maken. Van zowel de crème als de face wash heb ik maar een heel klein beetje nodig. Dit vind ik ook fijn. De dosering uit het flesje vind ik niet zo fijn als bij een pompflacon, maar het is wat mij betreft veel fijner dan een tube. Ik ben heel tevreden over hoe mijn huid er zonder make-up uitziet.
Mijn beoordeling: 4 van 5 sterren.

2 gedachten over “Review: De Tuinen Tea Tree Face Wash en Earth Line Vitamine E Day & Night Cream

Een reactie plaatsen