Over deze site

I fell in love with the way you touched me without using your hands
Bron citaat

In 2009 haalde ik mijn havo-diploma. Daarna was ik vastberaden dat ik nog steeds een creatieve opleiding wilde gaan volgen, mediavormgeving. Ik had me bewust ingeschreven voor een MBO-opleiding, omdat ik bang was dat ik weer zou zakken en ik wel iets achter de hand wilde hebben. Het MBO-niveau was mij te laag. Er zat op intellectueel vlak helaas te weinig uitdaging voor mij in.
Daarom begon ik in 2012 aan de opleiding Communication & Multimedia Design aan de NHL Hogeschool. Helaas is dat ook niet zo geweldig verlopen. Ik heb mijn propedeuse niet gehaald, waardoor ik moest stoppen met de opleiding. Er was voor mij te weinig structuur op de opleiding, waar ik niet goed mee kon omgaan.
Mijn neefje heeft jarenlang websites geprogrammeerd als freelancer. Dit vond ik echt ontzettend gaaf, maar ik vind de technische kant van websites te ingewikkeld. Wat mij heel erg aantrok van het werk dat hij deed als freelancer was dat hij toch voor zichzelf werkte zonder personeel. En aangezien ik echt helemaal gek ben op Photoshop en Illustrator wilde ik heel graag in het design wereldje voor mezelf beginnen.
In 2015 had ik ontzettend veel pijn in mijn mond en wilde ik echt niet meer naar mijn tandarts toe. Het deed echt super veel pijn, dus ik belde naar het algemene nummer voor spoedgevallen. Ik was heel blij dat ik dezelfde dag nog terecht kon. De naam van de praktijk was me ontschoten, maar ik had het adres opgeschreven. Ik gooide het adres in Google en kwam op de website van de praktijk terecht. Er staat een heel overzicht van wie er werken met foto’s op de website, dus ik scrolde er even doorheen. Bij één van de tandartsen had ik het gevoel dat ik hem heel graag als tandarts wilde op dat moment en daarna. Die middag trof ik hem als dienstdoende tandarts. Ik was helemaal overdonderd. Hij had voor mij de uitzondering gemaakt mij uit te nodigen voor de intake, omdat ik had uitgelegd dat ik niet meer terug wilde naar mijn vorige tandarts. Deze kans ik heb ik uiteraard met beide handen aangegrepen.
Juist deze ervaring gaf mij de doorslag dat ik meer moeite wilde doen op het gebied van mondverzorging. Na deze ervaring begon ik te begrijpen wat Jaap Bressers bedoelde met Carlos-momentjes. De waarde daarvan is zo groot. Ondanks dat ik dit soort momentjes achteraf al eerder had meegemaakt, besef ik vanaf dat moment pas wat de waarde ervan is.
Daarna is er een periode geweest dat ik heel kritisch op mijn tanden werd en wilde ik een beugel. Er staan wat voortanden niet helemaal recht. Ik zag een blokjesbeugel niet zitten, dus ik wilde Invisalign. Toen ik van de orthodontist de prijs hoorde van de beugel, schrok ik zo gigantisch dat ik er toch van af zag.
Over Invisalign ben ik destijds heel veel informatie gaan zoeken. Toen kwam ik bij de beautyblog van Mascha terecht. Toen ik bezig was met mediavormgeving kwam ik My tegen. Zij is niet lang nadat ik haar leerde kennen een beautyblog begonnen. Dat vond ik zo gaaf. Zo nu en dan gebruikte ik destijds wel make-up, maar echt niet dagelijks.
Voor mij is het echt een hele periode geweest dat ik zo nu en dan make-up gebruikte en nu is het voor mij echt bijna dagelijks. Ik doe het ook echt niet dagelijks heel uitgebreid, want dat kost mij te veel tijd. Dat ik nu vaker make-up gebruikt, komt door alle tips van Mascha. Dankzij haar heb ik ook nieuwe make-up gekocht. Verder heb ik ook heel veel gehad aan haar tips voor de verzorging van mijn gezicht.
Mijn zusjes zeiden dat ik mijn oogschaduw zo mooi is als ik het op heb.
Daarvoor had ik een kennis van mij gezegd dat ik iets met mijn ervaringskennis moest gaan doen. Ik had deze domeinnaam toen ik bezig was met Communication and Multimedia Design al geregistreerd.
Ik kan begrijpen dat je je afvraagt wat design met cosmetica te maken heeft. Naar mijn mening ben je als je gekleurde make-up gebruikt ben je indirect bezig met design. Je bent immers een mooie look aan het maken. Verder kunnen jullie naast mijn ervaringskennis algemene informatie vinden over alles wat met persoonlijke hygiëne te maken heeft.