De Verbouwing van Saskia Noort

Boekrecensie: De Verbouwing van Saskia Noort

Mathilde, een succesvolle plastisch chirurg, begint voor zichzelf en opent haar eigen privékliniek. Alles lijkt erop dat ze aan het begin staat van een mooi gevolg van haar carrière. Ze is in elk opzicht geslaagd. Ze is slim door haar zakelijke inzicht te combineren met haar hoge morele standaard. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een slimme zoon van zestien jaar.
Helaas is dit schijn. Het gaat helemaal niet goed met haar huwelijk. Haar en een groene aannemer leiden de verbouwing van hun huis, die dreigt uit te lopen op een ramp. Op het juiste moment ontmoet ze een oud vriendje dat inde vastgoedbranche werkt. Hij biedt haar hulp aan, die zij wanhopig aanneemt. Hierdoor komt ze een situatie terecht, die geen uitweg lijkt te kennen.

Boekgegevens
Titel: De verbouwing
Auteur: Saskia Noort
Uitgever: Anthos
Verschenen: november 2010
ISBN: 9789041417039
Genre: Thriller

De Verbouwing van Saskia Noort
Bron afbeelding

Mijn beoordeling
Dit boek stond al een hele tijd op mijn to-read list. Nu wilde ik hem toch eindelijk graag lezen.
Het verhaal begint echt in een situatie van chaos. Voor derden lijkt Mathilde gelukkig getrouwd, maar dit klopt helemaal niet. Haar man is depressief. Hun zoon vindt dat zijn vader zich aanstelt en dat zijn moeder op een relaxte manier een carrière bitch uithangt.
Dit is het begin van een heel spannend boek. Het leest goed weg door de gemakkelijk leesbare leefstijl, die ik van Saskia Noort gewend ben.
Na Mathilda’s ontmoeting met haar oude vriendje begint de ellende pas echt. Deze man investeert geld in haar kliniek en regelt wat mannetjes uit Polen.
De spanning is goed opgebouwd, want ik wilde alleen maar verder lezen. Dit boek zou en moest ik uitlezen. Dat is me gelukt en ik vind het nu zelfs jammer dat ik door het boek heen ben. Het is voor mij een tijdje geleden dat ik zo’n goede thriller heb gelezen.
Eindoordeel: 4 van de 5 sterren

2 gedachten over “Boekrecensie: De Verbouwing van Saskia Noort

Een reactie plaatsen