Boekrecensie: Ik heb je liefde nodig, is dat waar? van Byron Katie

We hebben allemaal wensen over wat we van onze geliefde zouden willen. Ik wil dat hij of zij van me houdt. Ik wil dat hij of zij me geeft wat ik nodig heb. Als je partner niet voldoet aan bijvoorbeeld deze twee voorbeelden van wensen dan worden we gefrustreerd en wanhopig. We gaan hele gekke dingen doen zodat we toch krijgen wat we willen. Echt alles hebben we over voor goedkeuring, waardering en liefde. Byron Katie leert je in dit boek hoe je op een prettigere manier kunt leven. Alleen ze zal helemaal niks heel laten van je idealen die je in je verleden hebt opgebouwd.

Boekinformatie
Titel: Ik heb je liefde nodig, is dat waar?
Auteur: Byron Katie en Molly Katz
Uitgever: Boekerij
Verschenen: april 2011
ISBN: 9789022560969
Genre: Spiritualiteit


Bron afbeelding

Mijn mening
Dit is het tweede boek dat ik van Byron Katie heb gelezen. Dit boek gaat net als haar vorige boek over The Work. Dit is een onderzoeksmethode waarmee je je gedachten onderzoekt. Na het onderzoek draai je je gedachte op de manier(en) om waarop het voor jou klopt.
Ik vond het een mooi boek. Het legt weer zo uit dat je last hebt van frustraties als je gedachten niet kloppen met de realiteit. De realiteit is de situaties zoals die is zonder jouw oordelen erover. Jouw oordelen doen er namelijk in de liefde ook niet toe. Je krijgt nooit meer dan wat je aan kunt van het universum.
In dit boek komen verschillende mensen aan het woord die vertellen over wat The Work voor hen heeft betekend voor hun relaties. Als je je overtuigingen aan de kant durft te zetten, kom je terug in de realiteit. Volgens Byron Katie is de realiteit altijd vriendelijk.
Mijn oordeel: 4,5 van de 5 sterren.

2 gedachten over “Boekrecensie: Ik heb je liefde nodig, is dat waar? van Byron Katie

  1. Ik ben benieuwd naar het boek. Alleen het stukje vind ik jammer van: Je krijgt nooit meer dan wat je aan kunt van het universum. Ik hoor dat vaker en ben het daar niet echt mee eens. De wereld is ongelijk en sommige mensen hebben het echt heel erg zwaar.

    • Ik ben het zeker eens met wat je schrijft, maar dan hoort dat bij de dingen die zij op hun pad krijgen oftewel hun leven. Het leven is niet altijd even makkelijk.

Een reactie plaatsen