Boekrecensie: Vlinders van Simone van der Vlught

Zoë heeft na de verhuizing haar draai op haar nieuwe school gevonden. Ook heeft ze al vrienden gemaakt. Ze is paranormaal begaafd, waar ze nog steeds niemand over heeft verteld.
Op een dag trekt een grote jongen met blond haar, die gave kleding draagt haar aandacht. Al snel komt ze erachter dat zij de enige is die hem kan zien. Een stel jongens trapte hem dood op het schoolplein. De daders lopen nog steeds vrij rond. De jongen zoekt contact met Zoë, omdat zij hem kan helpen met het laten oppakken van de jongens die hem hebben vermoord. Normaal bespreekt Zoë dit soort zaken altijd met haar moeder. Alleen haar moeder heeft het moeilijk met het feit dat haar ex-man en zijn nieuwe vriendin net een baby hebben gekregen. Zal Zoë daarom haar nieuwe vrienden in vertrouwen nemen?

Boekgegevens
Titel: Vlinders
Auteur: Simone van der Vlught
Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat
Verschenen: april 2008
ISBN: 9789047700395
Genre: Jeugdboeken

simonevandervlughtvlinders
Bron afbeelding

Mijn beoordeling
Ik heb alleen nog maar thrillers en een historische roman van Simone van der Vlught gelezen. Na maanden helemaal geen boek te hebben gelezen, had ik zin in een jeugdboek in plaats van een thriller. Dit boek is zeker ingedeeld in het juiste genre, aangezien het over een meisje gaat, dat naar middelbare school gaat.
Er gebeuren spannende dingen in dit boek, waardoor ik heel graag wilde verder lezen. Ik heb het erg gewaardeerd dat dit boek mij pakte, ondanks dat ik al lang niet meer tot de doelgroep behoor.
Zoals te verwachten met deze doelgroep leest het boek heel gemakkelijk weg. Dit vond ik heel fijn om weer in het lezen van boeken te komen. Ik miste wel wat diepgang in het verhaal, maar dit heb ik zeker voor lief genomen.
Eindoordeel: 3,5 van de 5 sterren.

2 gedachten over “Boekrecensie: Vlinders van Simone van der Vlught

Een reactie plaatsen