Boekrecensie: Voor het leven getekend van Arno van den Kieboom

Robert en Margo Keijzer zijn getrouwd en hebben een dochter, Patricia. Robert werkt lange dagen om zijn gezin te onderhouden. Margo werkt niet en is thuis om de zorg voor hun dochter op zich te nemen. Patricia zit veel alleen op haar kamer te spelen, omdat Margo niet echt een verzorgend type is.
Robert en Margo zijn bevriend met Robert’s collega Remco en zijn vrouw Chantal. Ze kennen elkaar al heel lang en eten maandelijks gezellig een avond met elkaar. Chantal heeft het soms wel moeilijk, omdat zij zelf geen kinderen kan krijgen.
Robert en Margo hebben huwelijksproblemen. Dit uit zich in vele ruzies bij hen thuis. Daarom biedt Chantal aan om Patricia tijdelijk in huis te nemen. Zo kan zij tot rust komen en kunnen haar ouders goed met elkaar praten.
Margo staat achter dit plan en uiteindelijk Robert ook. Als Patricia eenmaal bij Chantal en Remco woont, hebben Chantal en Remco goed met elkaar. Ze hebben er alles voor over om een betere sfeer te creëren.
Robert wil zijn dochter na een aantal dagen weer ophalen. Als hij op het schoolplein staat, is zijn dochter er niet.
Wat is er aan de hand? Waar is Patricia, nu ze niet op het schoolplein is? Waarom neemt Chantal haar telefoon niet op? Heeft ze een geheim?

Boekinformatie

Titel: Voor het leven getekend
Auteur: Arno van den Kieboom
Uitgever: Uitgeverij Keytree
Verschenen: juni 2017
ISBN: 9789492719003
Genre: Thriller

Mijn mening
Het boek heeft een heel luchtig begin. Daarna wordt het verhaal heel langzaam heftiger. Dat maakt dit boek eng. Zo weten Margo en Robert het op het laatst niet meer. Ze zijn echt ten einde raad. Dat vind ik gezien hun situatie helemaal niet raar. Ik vind het verhaal steeds triester worden, omdat er echt helemaal geen leuke dingen gebeuren. Gelukkig heeft het verhaal een gesloten einde, want anders zou ik als lezer eventueel nog bij bepaalde dingen mijn vraagtekens zetten. Ik zou dan heel graag willen weten hoe het afloopt.
Mijn oordeel: 3 van de 5 sterren.

2 gedachten over “Boekrecensie: Voor het leven getekend van Arno van den Kieboom

Een reactie plaatsen