Recensie: Miss Plastic – The Beauty of The Scalpel

In oktober 2009 werd in Hongarije de allereerste Missverkiezing voor vrouwen die plastische chirurgie zijn ondergaan ter wereld georganiseerd. De mensen die deze Missverkiezing organiseerden, waren zelfs verbaasd toen bleek dat honderden vrouwen zich voor deze wedstrijd hadden aangemeld. In deze documentaire van HBO Hungary krijg je als kijker een blik achter de schermen van de oppervlakkige wereld van plastische chirurgie. In de gesprekken leggen de modellen en organisatoren hun keuzes toe.

Regie
Dávid Spáh

Leeftijd volgens kijkwijzer
Deze documentaire is volgens de kijkwijzer geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder, vanwege gevloek en enge dingen.

missplastic
Bron afbeelding

Mijn beoordeling
Ik vind het een bijzonder en creatief onderwerp. Het is absoluut geen dagelijks onderwerp.
Heel bijzonder om eens te zien dat er ook een Missverkiezing was voor mensen die het een en ander aan zich hebben laten verbouwen voor een mooier uiterlijk. Ik wist niet eens dat deze Missverkiezing zeven jaar geleden heeft plaatsgevonden.
Het mooiste vind ik dat er zelfs wordt uitgelegd dat je aan zo’n wedstrijd meedoet uit onzekerheid. Zo stellen de mensen die achter de schermen bij deze wedstrijd hebben gewerkt, dat je niet aan zo’n wedstrijd meedoet als je veel zelfvertrouwen hebt. Zo heb ik nog nooit naar zo’n wedstrijd gekeken. Ik heb er gewoon echt nooit bij stilgestaan.
Nu hebben Missverkiezingen en dat soort wedstrijden mij nooit echt geïnteresseerd, maar ondanks dat vond ik het zeker interessant om een indruk te krijgen van wat er bij zo’n wedstrijd achter de schermen gebeurt.
Mijn oordeel: 3,5 van de 5 sterren.

2 gedachten over “Recensie: Miss Plastic – The Beauty of The Scalpel

Een reactie plaatsen