Ik stop met bloggen

Eind 2016 en dit jaar zijn er mede-bloggers gestopt met bloggen of overgestapt op een andere website, omdat ze over andere dingen wilden bloggen. Het voelt heel raar om bekend te maken dat ik al langere tijd rondloop met het idee dat ik me online op 1 ding wil richten.
In 2016 begon ik mijn blog. Met enthousiasme begon ik artikelen te typen. Alleen bleven er weinig mensen mijn blog bezoeken. Bovendien kreeg ik ook niet heel veel reacties. Op zich niet erg, want een blog moet groeien. Dit is voor mij helaas altijd zo gebleven.

Sinds ik Instagram gebruik om mijn looks te laten zien, merk ik dat ik op Instagram de interactie heb, die ik op mijn blog mis. Op Instagram krijg ik ten minste likes en iets meer reacties.Bij mijn blog artikelen over make-up looks om lipsticks te laten zien merk ik dat ik heel vaak hetzelfde over de producten schrijf die ik gebruik. Zoveel make-up producten heb ik namelijk niet. Ik heb niet heel veel blushes, bronzers en highlighters. Ik blijf mijn make-up looks delen op Instagram.
Producten reviewen vind ik leuk, maar zo veel nieuwe producten gebruik ik niet dat ik veel kan reviewen. En bij een artikel over producten die ik heb opgemaakt of ga weggooien om een andere reden geef ik altijd even kort aan hoe het product is bevallen.
Begin dit jaar ben ik begonnen met mijn Youtube kanaal. Dat vind ik nog steeds het allerleukste om te doen. Ik merk dat ik video’s maken en editten super leuk vind om te doen. Alleen er zijn in Nederland vrij weinig mensen met een lichamelijke beperking die make-up gebruiken. Ik bedoel niet alleen een simpele mascara maar echt make-up met alles erop en eraan. Dat is voor mij de reden dat ik onder mijn Youtube video’s Engelse ondertiteling zet. Daarnaast kan ik op Youtube veel meer laten zien dan in een artikel heb ik het idee. Op Youtube kan ik meer laten zien op het gebied van lifestyle dan op mijn blog.
Het laten zien van de producten die ik heb opgemaakt of ga weggooien om een andere reden kan ik ook in een video laten zien.
Ten slotte kost het schrijven van blog artikelen heel veel tijd en deze tijd wil ik liever aan andere dingen besteden, waar ik wel energie van krijg.
Mijn blog blijft tot en met midden april online en daarna wordt hij helemaal offline gehaald.

Een gedachte over “Ik stop met bloggen

Een reactie plaatsen