Rare beauty-behandeling: De vampire facelift

Omdat ik vooral nu het mooi weer is met een gemakkelijke make-up look maak, ben ik op zoek gegaan naar rare beauty-behandelingen. Over één daarvan, de Vampire Facelift, wil ik sowieso graag meer vertellen. Deze behandeling is door beroemdheden zoals Kim Kardashian populair geworden.

Kim Kardashian
Bron foto

Plaatjes Rijk Plasma (PRP)
De vampire facelift is een facelift waarbij filters worden gebruikt. Dit betekent concreet dat het geen operatie is. De arts die de behandeling uitvoert, maakt gebruik van Plaatjes Rijk Plasma uit je eigen bloed. In dit plasma zitten groeifactoren met een helende en verjongend effect op je huid. Voor aanvang van de behandeling neemt de arts een aantal buisjes bloed af, dat heel snel wordt rondgedraaid. Het bloedplasma met bloedplaatjes en groeifactoren en de overige bloedcellen worden gescheiden. Het mengsel van plasma, groeifactoren en bloedplaatjes kan op drie manieren worden gebruikt.
PRP wordt niet ingezet voor het vullen van rimpels. De aanmaak van collageen in de huid wordt ermee gestimuleerd. Collageen zegt voor stevigheid van je huid en een jonger uiterlijk van je huid.
Het PRP wordt bij mesotherapie met mini naaldjes ondiep en gelijkmatig in je hele gezicht gespoten. De huid krijgt hierdoor weer een frisse en gehydrateerde uitstraling, maar dat is dan ook alles. Je handen, decolleté of hals kunnen ook worden behandeld met deze methode.
PRP kan ook worden ingezet voor verminderde haargroei. Dat wordt met kleine naaldjes gedaan in de behaarde huid. De groeifactoren in het PRP stimuleren de haargroei.

Het consult
Alleen privé-klinieken bieden de de vampire facelift aan. Voordat je wordt behandeld, heb je een besprek met de arts. Met hem of haar bespreek je je verwachtingen en wensen van de behandeling. De arts geeft je een goed beeld van de mogelijkheden. De arts kan vragen om je geschiedenis op medisch vlak, die er toedoet voor de behandeling. Zo zal hij of zij vragen naar eerdere gezichtsbehandelingen. Daarna stel je samen met de arts een behandelplan op.

De behandeling
Zoals ik eerder al vermeldde, wordt er één of een klein aantal buisjes bloed bij je afgenomen. Nadat het PRP met succes van het bloed is gescheiden, kan de arts beginnen met de behandeling. Het PRP wordt met behulp van een een dunne naald in je huid gespoten. In het algemeen word je plaatselijk verdooft. Je hebt de keuze de behandeling onder gehele narcose te ondergaan, maar dit is vaak helemaal niet nodig. Bovendien heeft een gehele narcose veel meer bijwerkingen dan plaatselijke verdoving.

Herstel
Na de vampire facelift kun je bijna meteen direct je dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Dit komt doordat het geen operatie is. Je moet wel voorzicht omgegaan met het gevoelige gebied. Dit gebied kan namelijk gezwollen en/of gevoelig zijn. De eerste week na de behandeling kun je het beste extreme warmte of kou vermijden. Extreme kou en warmte leveren in veel gevallen extra irritatie voor je huid op en je huid heeft zoveel mogelijk rust nodig voor het herstel.

Risico’s
De kans op allergische reacties of infecties is minimaal, doordat je eigen bloed wordt gebruikt. De behandeling is heel erg veilig, doordat de arts geen chemische en vreemde stoffen voor je lichaam gebruikt. Er kan een adertje worden geraakt tijdens de behandeling, wat zorgt voor een blauwe plek. Van deze blauwe plek zul je niet lang last hebben en zal na een week bijna niet meer zichtbaar zijn.

Het resultaat
De resultaten van de behandeling zijn na vier tot acht weken het best zichtbaar. Het heeft even tijd nodig voordat de groeifactoren in het bloed goed functioneren en de productie van collageen op gang is. Voor een optimaal effect wordt vaak geadviseerd een serie van drie behandelingen met steeds acht weken ertussen. Daarna blijft het effect van de behandeling ongeveer een jaar te zien. Hierna is er een vervolgbehandeling mogelijk.
Het effect blijft ongeveer een jaar zichtbaar, maar het is belangrijk dat je rekening houdt met het feit dat dit ook te maken heeft met je levensstijl. Stress en en roken zijn gewoontes die een negatief effect hebben op je huid, waardoor het effect van de behandeling sneller vervaagt.

Mijn mening
Kim Kardashian is nu 35 jaar, dus ik vraag me heel erg af waarom zij deze behandeling is ondergaan. Alleen voor de jongere uitstraling? Ik vind het gewoon niet zo nodig dat je er op die leeftijd al jonger wilt uitzien, tenzij je heel veel last hebt van huidveroudering. Bovendien lijkt het me een nogal enge ingreep. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik het niet zo op naalden heb. Op bloed heb ik het bovendien ook niet zo. Aan mij zal deze behandeling echt niet besteed zijn.

2 gedachten over “Rare beauty-behandeling: De vampire facelift

    • Deze bizarre behandeling kende ik ook niet. Ik zat gewoon wat te googlen voor een nieuw informatief artikel. Toen kwam ik deze behandeling tegen. Kim Kardashian vind ik ook niet het mooiste model. Ik snap de hele hype om de Kardashians niet.

Een reactie plaatsen